Zásady ochrany osobných údajov

Obsah a účel 

Tento dokument obsahuje informácie o ochrane osobných údajov, ktoré nám poskytujú návštevníci webových stránok www.akademiahomeopatie.sk.

Účelom tohoto dokumentu je oboznámiť vás s vašimi právami a poskytnúť informácie o tom, čo budeme s vašimi osobnými údajmi robiť.

Vaše osobné údaje spracovávame podľa platnej legislatívy:
– ZÁKON 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov s účinnosťou od 25.5.2018

Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a voľnom pohybe týchto údajov s účinnosťou od 25.5.2018 tzv. GDPR

Smernica Európskeho parlamentu a Rady Európy 2016/680

Kto sme a kontakt

PETROCI s.r.o.
Sídlo: Mliekarenská 10, Bratislava 821 09, Slovenská republika
IČO: 47743948 Kontaktný e-mail: info@akademiahomeopatie.sk
Tel.: +421 905 501 798Konateľ: MUDr. Vladimír Petroci
Adresa našej webovej stránky je: https://www.akademiahomeopatie.sk

Komentáre

Keď návštevníci webu zanechavajú na stránke komentáre, zbierame údaje, ktoré sú zobrazené vo formulári komentára a taktiež IP adresu používateľov a user-agent prehliadača z dôvodu ochrany proti spamu.

Anonymizovaný reťazec vytvorený z vašej e-mailovej adresy (nazývaný aj hash) môže byť poskytnutý službe Gravatar pre overenie, či ju používate. Zásady ochrany osobných údajov služby Gravatar nájdete na: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vášho komentára bude vaša profilová fotografia verejne zobrazená spolu s obsahom vášho komentára.

Aké osobné údaje spracovávame

– Meno prípadne priezvisko
– Kontaktný e-mail
Ďalej spracovávame IP adresu a cookies a nespracúvame tzv. citlivé osobné údaje.

Ako osobné údaje získavame

Prezeranie našich webových stránok

Pri  prezeraní našich webových stránok spracovávame vašu IP adresu a cookies.

​Registračné formuláre na zasielanie newslettra

V prípade vyplnenia niektorého z registračných formulárov na zasielanie newslettra spracovávame vašu e-mailovú adresu, IP adresu a poskytnuté meno (prípadne priezvisko). Tieto idú do elektronickej databázy WordPress pluginu MailPoet, ktorá je určená na prípravu a rozosielanie mailov. Sú uložené spolu s ostatnými súbormi webu www.akademiahomeopatie.sk na hostingu Endora.cz. Bližšie informácie o Zásadách ochrany osobných údajov na serveroch Endora.cz nájdete tu: https://www.endora.cz/podpora/napoveda/33-informace/485-gdpr-ochrana-dat-ulozenych-na-serverech

Iné spôsoby získania vašich osobných údajov

Okrem uvedených spôsobov môžeme spracovávať vaše osobné údaje v prípadoch, že nám ich poskytnete iným spôsobom. Napríklad pri osobnom kontakte, telefonicky, e-mailom a podobne. 

Osoby s prístupom k vašim osobným údajom

K vašim osobným údajom budú mať prístup pracovníci našej firmy PETROCI s.r.o., ktorí poskytujú vhodné záruky a ktorých spracovanie spĺňa všetky požiadavky GDPR, a ktorí budú dostatočne chrániť vaše práva a vaše osobné údaje. Týmito osobami sú technickí a marketingoví pomocníci. Tieto osoby budú mať prístup k týmto údajom len po dobu nevyhnutne nutnú a v nevyhnutne potrebnom rozsahu, ak to bude potrebné pre poskytnutie služby a splnenie zákonných požiadaviek.

Multimédiá

Pri nahrávaní obrázkov na webovú stránku by ste sa mali vyhnúť nahrávaniu obrázkov s EXIF GPS údajmi o polohe. Návštevníci webu môžu stiahnuť a zobraziť akékoľvek údaje o polohe z obrázkov.

Súbory cookies

Ak pridáte komentár na našej stránke, môžete súhlasiť s uložením vášho mena, e-mailovej adresy a webovej stránky do súborov cookies. Je to pre vaše pohodlie, aby ste nemuseli opätovne vypĺňať vaše údaje znovu pri pridávaní ďalšieho komentára. Tieto súbory cookies sú platné jeden rok.

Ak máte na našej webovej stránke účet a prihlásite sa, uložíme dočasné súbory cookies na určenie toho, či váš prehliadač akceptuje súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a sú zrušené pri zatvorení prehliadača.

Pri prihlásení nastavíme niekoľko súborov cookies, aby sme uložili vaše prihlasovacie údaje a nastavenia zobrazenia. Prihlasovacie cookies sú platné dva dni a nastavenia zobrazenia jeden rok. Ak zvolíte možnosť “zapamätať”, vaše prihlásenie bude platné dva týždne. Pri odhlásení sa z vášho účtu sú súbory cookies odstránené.

Pri úprave alebo publikovaní článku budú vo vašom prehliadači uložené dodatočné súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a odkazujú iba na ID článku, ktorý ste upravovali. Súbory sú platné 1 deň.

Vložený obsah z iných webových stránok

Články na tejto webovej stránke môžu obsahovať vložený obsah (napr. videá, obrázky, články a podobne). Vložený obsah z iných stránok sa chová rovnako, ako keby návštevník navštívil inú webovú stránku.

Tieto webové stránky môžu o vás zbierať osobné údaje, používať súbory cookies, vkladať treťo-stranné sledovanie a monitorovať vašu interakciu s vloženým obsahom, včetne sledovania vašej interakcie s vloženým obsahom, ak na danej webovej stránke máte účet a ste prihlásený.

Spracovanie osobných údajov na základe vášho súhlasu 

Všetky newslettre vám zasielame iba v prípade, že dáte k tomu povolenie. Na našich webových stránkach na to slúžia webové formuláre. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať. 

Kontrola komentárov spamovým filtrom

Komentáre návštevníkov môžu byť kontrolované prostredníctvom automatizovanej služby na detekciu spamu.

Ako dlho uchovávame vaše údaje

Vaše osobné údaje – meno, resp. aj priezvisko a emailovú adresu uchovávame, kým súhlas neodvoláte.

Pri pridávaní komentára, komentár a jeho metaúdaje sú uchovávané oddelene. Vďaka tomu vieme automaticky rozpoznať a schváliť akékoľvek súvisiace komentáre bez toho, aby museli byť podržané na moderáciu.

Pre používateľov, ktorí sa zaregistrujú na našich webových stránkach (ak takí existujú), ukladáme aj osobné údaje, ktoré poskytujú, do ich užívateľského profilu. Všetci používatelia môžu kedykoľvek zobraziť, upraviť alebo odstrániť svoje osobné údaje (okrem zmeny používateľského). Správcovia webových stránok tiež môžu zobraziť a upraviť tieto informácie.

Ako chránime vaše údaje

Vaše údaje sú chránené heslom vstupu do intranetu WP s vysokým stupňom obtiažnosti a ochranou proti automatickým botom.

Vaše práva súvisiace s ochranou osobných údajov

Právo na prístup k osobným údajom
Máte právo na potvrdenie o tom, že spracovávame vaše osobné údaje. Ak ich spracovávame, máte právo na prístup k týmto údajom a informáciám o tom, ako ich spracovávame.

Právo na opravu osobných údajov
Máte právo na to, aby sme bez zbytočného odkladu opravili nepresné osobné údaje, ktoré o vás spracovávame. 

Právo na výmaz údajov (tzv. právo “na zabudnutie”)
V prípadoch určeným zákonom alebo GDPR máte právo požadovať, aby sme bez zbytočného odkladu vymazali vaše osobné údaje. Výmaz z našej strany nie je možný v prípade, že zachovanie údajov vyžaduje iná legislatíva.

Právo na obmedzenie spracúvania
Môžete požadovať podľa GDPR článku 18, aby sme obmedzili spracovávanie vašich osobných údajov.

Právo na prenosnosť údajov
Za podmienok GDPR článku 20 máte právo získať svoje osobné údaje a odovzdať ich inému správcovi. Ak je to technicky realizovateľné, máte právo požadovať od nás, aby sme vaše osobné údaje odovzdali inému správcovi priamo.

Právo namietať
Ak by sa Vám už nepáčilo, že od nás dostávate newslettre, máte možnosť namietať proti ďalšiemu spracovávanie Vašich osobných údajov. Ak tak urobíte, na tento účel už Vaše údaje spracovávať nebudeme a ďalšie newslettre Vám už zasielať nebudeme. Bližšie informácie o tomto práve nájdete najmä v ust. § 27 Zákona.

Právo podať sťažnosť dozornému orgánu
Ak si myslíte, že dochádza k porušovaniu vašich práv v oblasti ochrany osobných údajov, máte právo podať sťažnosť priamo na Úrad na ochranu osobných údajov. Podrobnosti nájdete priamo na stránke Úradu pre ochranu osobných údajov.

V prípade, ak máte nejaké otázky prosím kontaktujte nás na info@akademiahomeopatie.sk