Slovenská akadémia klasickej homeopatie

Fórum pre záujemcov o homeopatiu a študentov homeopatie
Aktuálny čas je Str Júl 02, 2025 1:13 am

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevok: 1 ] 
Autor Správa
PoslaťNapísal: Pon Jún 08, 2020 8:07 am 
Site Admin

12 ROČNÉ DIEVČA - PORUCHY SPRÁVANIA - Silvia Trojanovská
Na konzultáciu prišla štíhla plavovlasá slečna, ktorú priviedla jej mama.
Konzultácia s mamou:
Mama má problém so správaním svojej dcéry. Je vzdorovitá doma a utiahnutá v kolektíve. Dievča má strach, že nemá vyvinuté niektoré zuby. Jej problémom je tréma. Obhrýza si nechty a prsty do krvi, zo strachu a keď sa veľmi nudí. Pocikáva sa v noci, toho času už menej, asi raz za mesiac.
Narodila sa spontánne, bola dojčená pol roka. Vážne zdravotné problémy nemala, iba chrípky, prechladnutia, virózy. Asi do 11 rokov sa pocikávala. Mama začala pracovať keď mala pol roka. Rodičia sa rozviedli, dievčatko malo 4 roky. Bola vedená k samostatnosti a schopnosti sa rozhodovať. Vie byť veľmi vzdorovitá, nechcela počúvať. Fyzicky je nadaná, rada má pohyb, bicyklovanie, ľudové tance, lyžovanie. Je tvorivá, rada maľuje, kreslí. Inak je dosť lenivá.
Konzultácia s dievčaťom:
S čím máš problém?
„Som utiahnutá v cudzom kolektíve, inak mierumilovná. Nedokážem sa úplne vyjadriť. Keď s niečím nesúhlasím, držím to v sebe, nepoviem pravdu, nechcem nikomu ublížiť.
Na prvom stupni ZŠ som nemala kamarátov, nemali ma radi, bola som z toho smutná. Teraz už mám kamarátov. Niekedy bývam stále smutná. Pri zlej správe alebo keď zle napíšem písomku.
Mám trému keď idem niečo odprezentovať. Ťažšie sa mi rozpráva. Mám strach, že niečo zle prečítam, poviem, urobím. Vysmievali sa mi. To ma odradilo, nemali ma radi ale mamka ma povzbudzovala. Bojím sa, že urobím chybu, som neistá, aj smutná, jednoducho iná ako oni. Nezapadla som do kolektívu. Nemám takú oporu keď potrebujem niečo vysvetliť. Vtedy si pripadám menejcenná. Ja som nevyhovovala kamarátkam.“
Má rada zvieratá ( zebričky, ryby, zajačiky, mačky, psíkov, chcela by rybičky ) ale radšej rastlinky.
Keď sa nudí, rada si kreslí, počúva hudbu, niečo vyrába. Je veľmi tvorivá. Dôležitý je aj výzor, celkové pôsobenie. Zamýšľa sa nad sebou, vymyslí si plán ako a čo chce urobiť.
Najviac ju trápi, že nemá pri sebe oboch rodičov. Mala by lepší pocit, keby videla stále otca. Hovorí, že jej chýba silnejšia výchova, „tatík by zasiahol do mojej výchovy“. Dôležitá je rodina a vzťahy ale aj maľovanie.
Prsty si obhrýza keď je v strese alebo sa nudí. Aj pred cestou, keď je nervózna, niekedy nahnevaná. Rozmýšľa čo bude robiť počas dlhej cesty. Je to zmena a cíti sa neistá.
Väčšinou sa prispôsobí aj keď občas povie svoj názor.
Zlostná je v strese. Vyventiluje sa na mamke, potom sa jej ospravedlňuje. Niekedy má chuť kričať z plného hrdla.
Túži byť dokonalá, kladie na seba veľké nároky. Ak sa jej nepodarí maľba, radšej ju hodí do koša.

..................................

STRATA SLUCHU PO CHOROBE -Zuzana Bisáková (Akútny predpis podľa Dr. Vijayakara)
22.3 prvá konzultácia
Klientka mala 2 týždne silnú chrípku, 3 dni ležala v posteli a po 3 dňoch už musela fungovať v rámci rodiny. Má dve malé deti (5 mesačné, 4 ročné), o ktoré sa potrebuje starať, nakoľko muž odchádza za prácov na 3 dni v týždni mimo domov. Je kvôli tomu veľmi naštvaná, že jej manžel nepomáha.
Asi na 16. deň sa jej začalo zaľahovať viac pravé ucho, cítila tam vibrovanie a mala v ňom pocit tepla. Má v ňom pocit, akoby bola pod vodou. Ľavé ucho začalo pobolievať. Cíti, že je odpojené od seba, nevníma sa. Najväčší problém jej robili hlboké zvuky, rezonujú, vníma ich akoby z diaľky. Je citlivá na hlas svojho partnera. Hovorí, že partner rozpráva na frekvencii, ktorá jej najviac prekáža. Hovorí, že sluchom sa dosť riadi, je to jej dominantný zmysel, odvždy to tak bolo. Stále sa cíti veľmi slabá, odkedy bola chorá.
Na ORL jej doktor diagnostikoval strednú stratu sluchu a predpísal kortikosteroidy. Muž chcel, aby lieky začala brať, ona ich nechcela užívať. Hlavný a najväčší problém pre ňu bol, že keby začala užívať kortikosteroidy, musela by prestať dojčiť a dojčenie je pre ňu prvoradé.
Je celkovo vyčerpaná z detí a nahnevaná na muža. Má pocit, že sa nemôže naňho spoľahnúť.

Ma chuť na kyslé, zemiaky, mliečne veci
Averzia: morské plody, vajcia, cesnak
Zhoršenie stavu: na obed
Zlepšenie: večer, som ako upír

Na druhý deň po podaní lieku mi klientka píše: Ráno sa mi netočila hlava ( to pred tým nespomínala) a nemala som pocit hučania v hlave. Sluch rovnako, nepočujem úplne dobre, cítim sa lepšie.

26.3. kontrola pokračujeme v podávaní lieku 3x denne,
29.3 klientka píše:
Dobrý deň viem, že sa mam ozvať v nedeľu, ale pravé idem z ORL kontroly a musím vám radostne zvestovať, že audiogram bol v poriadku. Hurá. Na sto tisíc krát vám ďakujem. Zobudila som sa dnes s tým, že sa mi to pravé ucho uvoľnilo. V ľavom mám ešte zápal vonkajšej blany bubienka, takže som dostala kvapky.
Ja:To pravé ucho znamená, že naň počujete už lepšie alebo úplne?
Klient: Pravé ucho už mám v poriadku, sluch sa vrátil! Ľavé ucho ma stále pobolieva,
(10 %), ale je to obrovský úspech, oproti strate sluchu je pobolievajúce ucho malina.

.....................................

PRÍPAD NA KONZULTÁCIU - KRV V STOLICI U DOJČAŤA
Kojenec - dívka 4,5 měsíce
Problém - krev ve stolici
Fyziologické 1. těhotenství, porod bez komplikací, ale dlouhý.
Asi před měsícem se objevily nitky krve ve stolici, jednorázově, pak samo ustalo
Poslední 2 týdny se krvácení objevuje čím dále častěji, nyní už denně, stále nitky krve.
Od počátku měla problémy s kojením - nechce pít, odmítá mateřské mléko, matka ji ale nutí, dosud je plně kojena, jiné mléko nikdy nedostala.
Po kojení často blinká.
Je na dolní normě ohledně váhy, je drobná, přibírá pomalu.
Celkový vývoj dobrý, velmi čilá, pohodová, kontaktní, positivně naladěná, jen hubená.
Kůže- problémy opruzeniny, jen 1. měsíc.
Potí se nohy - plosky a zátylek po spaní
Slzení očí dlouhodobě, snad zúžené kanálky, stále něčím prokapávají, bez efektu.
Nemá průjem, zácpu,ani bolesti břicha. Občas, když odmítá mléko, se zaklání do luku.
Souvislost s očkováním si matka neuvědomuje.
Poslední týden první příkrmy, zvládá dobře.

........................................

VIDEO z webinára: https://vimeo.com/428466586
Heslo: 2020-rkm-?

Analýza prípadu 12 ročného dievčatka od Silvie Trojanovskej:
https://www.akademiahomeopatie.sk/Texty ... 2-r-d.docx

Repertorizácia - prípad 6 mesačného dievčatka s krvou v stolici:
https://www.akademiahomeopatie.sk/Texty ... tolici.png

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevok: 1 ] 

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť