Slovenská akadémia klasickej homeopatie

Fórum pre záujemcov o homeopatiu a študentov homeopatie
Aktuálny čas je Str Júl 02, 2025 7:53 am

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevok: 1 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Prípad - 32 r. žena - sterilita
PoslaťNapísal: Str Sep 16, 2020 10:43 am 
Site Admin

32 ročná žena – sterilita

Laparoskopia vaječníkov - všetky výsledky sú zlé. Baktérie v pošve. Nemala ovuláciu. Teraz už má, ale folikul sa nedokáže otvoriť, neuvoľní sa vajíčko. Má aj úzke vajcovody a mierne zakrivenú maternicu.
Veľmi sa snažia už 2 roky, aby otehotnela, ale nedarí sa.

(Slzy jej tečú po tvári. Ľahko sa dojme, ľúto jej príde). Vyštudovla vsokú školu – manažment, s červeným diplomom (veľmi dobre). Po škole pracovala ako účtovníčka v strojárskej firme 2 roky za minimálnu mzdu. Nakoniec jej chceli dať ešte aj prácu kolegyne, ktorá odišla. Preto dala výpoveď.

Páči sa jej práca s vlasmi. Preto si urobila kadernícky kurz a otvorila kaderníctvo. Zákazníčki ju vyhľadávajú.
Vydala sa 24 ročná, ale rozviedli sa o pol roka. Ešte keď študovala, chodil ju stále kontrolovať, či je na internáte. Ale on ju podvádzal. Mal dieťa s inou ženou. Po rozvode sa o mesiac oženil s tou ženou. Má už dvoch chlapcov. Cirkevný právnik jej pomohol anulovať manželstvo, lebo zatajil pred sobášom dôležité veci o sebe .
Vydávala sa na satanský termín – 5. mája.
Neverila potom už žiadnym chlapom. Ale potom stretla muža, s ktorým je doteraz. Najprv nechcela, ale on stále chodil za ňou za ňou, bol vytrvalý. Teraz je veľmi spokojná vo vzťahu s ním.

Je veľmi citlivá, najmä, keď sa jej pýtajú na osobné veci, na súkromie. Príde jej ľúto, to že tak to nemuselo byť. Už sa to však nevráti späť. Alebo príde jej ľúto, aj keď ide blahoželať rodičom. Rodičia stáli pri nej, keď sa rozvádzala. Bolo to hrozné obdobie.

Dotýka sa ma, keď niekto osočuje mojich blízkych. Som lev, bránim svoje okolie. Nechcem pustiť cudzích medzi nás.

Chcela by mať ihneď dieťa.

Chcela by, aby sa všetko robilo tak, ako sa má. Je striktná, ale aj spravodlivá. Keď jej zamestnankyňa vymýšľa ako by sa to dalo rýchlejšie urobiť, vie že to chce urobiť menej kvalitne. Nemá to rada. Chce, aby ľudia boli čo najviac spokojní v jej kaderníctve. Kvôli nekvalitnej práci zamestnankyne už museli niekoľkokrát vrátiť peniaze. Ale nestiahla jej to z výplaty. Nechcem byť zlý človek. Manžela zamestnankyne prepustili z práce. Majú úver. Vžívam sa do nej. Teraz pracuje už posledný mesiac. Nechcem už, aby mi stále ona určovala podmienky.

Strach: výška.
Bojím sa aj o svoju rodinu, aby sa im niečo zlé nestalo.
Mala som 2 zlé sny už toho roku.
Snívalo sa jej o neveste. V tom čase odpadol bratranec a zomrel.
Potom mala ďalší sen. Vydávala sa, ale mala čierne svadobné šaty, pýtali sa jej prečo v čiernom prišla. Na to zomrel ďalší člen našej rodiny.

Sny: často s deťmi, hrám sa s nimi. Chcem ich niečo naučiť.

Hovoria o mne, že som silná žena. Ale ja sa cítim byť slabá. Nezvládam všetko dokonale. Potrebujem mať viac voľna. Aj keď je v jej kaderníctve už 2 roky tá kolegyňa, stále musí byť pri nej a hovoriť jej ako to má robiť. Bohužiaľ, je jej to jedno. Je ešte aj urazená, že nedostala voľno dnes (keď prišla na homeopatické vyšetrenie.)
Je rada, keď sa môže o niekoho oprieť. Manžel príde opraviť niečo pokazené. Stále mi pomôže. Ale platenie účtov si robí sama.
Je rada s ním. (Plače)

Chute: bryndzové halušky so slaninkou, pirohy, sladké. Pomaranč, mandarinka, kiwi. Zdravšie sladké – cheesecake, niečo so šľahačkou.
Averzie: kyslé, grapefruit. Pálivé.
Zhoršenie: po pálivom jedle (chilli) má v stolici krv. Po káve bolí žalúdok. Po silnej káve napína na vracanie a trasie sa mi žalúdok.

Osobná anamnéza:
Občas praskne v pravom ramene.
Pred rokom mala mierne vysunuté platničky L5-S1. Občas pobolievajú kríže < zmena počasia. Cvičí aj s gumami.
Alergia: peľ, prach, roztoče, mačka, pes, nikel. Môže striebro, ale nie dlho.
Krivé zuby – strojček.
Ťahali osmičky.

Rodinná anamnéza:
Otec – ľahká astma.
Mama vybratá štítna žľaza, Euthyroxín berie.

Spánok:
V bývalej práci stres, nemohla spať.
Teraz spí dobre, nebudí sa. Niekedy by si pospala aj celý deň.
Rada spí na bruchu, ruka pod vankúš. Nezaspí na chrbte ani na boku.

Menzes: 9 -10 ročná. Strašne bolelo brucho. Keď mala menzes a šla do kostola, niekoľkokrát odpadla.
Má sklon k odpadávaniu. Napríklad aj počas klystýru pred laparoskopiou odpadla.
Mala silné krvácanie, potom takmer neprítomné.
Mala silné kŕčovité bolesti pri menzes, až sa váľala po zemi, vyžarovali jej do krížov. Trochu pomohli teplé obklady na brucho. Dobre jej robilo aj masírovanie brucha.
Pred menzes máva veľmi bolestivé prsia. Nebýva to stále, len asi raz za 2 – 3 mesiace.

KONTROLA

Zavolala o 11 dní. Hneď od prvého dňa užívala raz denne 1 čajovú lyžičku lieku v potencii 30 C.
Dnes si urobila test a zistila, že je tehotná. Urobila si test, lebo jej neprišiel menzes.
Spýtal som sa, či neužívala aj nejaké iné lieky. Nie, neužívala. Gynekológ jej chcel dať hormóny, ale bol na dovolenke.

......................................

VIDEO záznam: https://vimeo.com/459286727
Heslo: sjkh62kJJ

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevok: 1 ] 

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia