Bolesti brucha - 40 ročný učiteľ, zástupca riaditeľa školy.
V hornej časti brucha bolesti, dyskomfort. Pichá pod PRO, až do pravého prsníka. Nafukovanie, tlak. Kŕče v podrebriach. Objaví sa to ráno, keď vstane. > keď na to nemyslí. Akoby niečo tlačilo. Pred 3 rokmi to začalo. Zľakol sa Helicobactera. Mierna hernia - žalúdok cez bránicu do hrudníka.
< na boku keď leží (oba boky), ale potom sa to ustáli a už spí. Pichalo by to na tom boku, na ktorom som ležal. Pred 3 rokmi mal som 115 kg a schudol som na 95 kg (teraz). Začal som behať. > chôdza < sedenie < ľah na chrbte s natiahnutím rúk nad hlavou. < zamračené, vlhko, stačí, že je zatiahnuté. < cigareta < káva > lokálne teplo > teplá voda vo vani > nádych - zmierni pichanie v hrudníku > spánok, vtedy necíti bolesť > pohyb > masáž
Raz večer zjedol langoš, skončil na centrálnom príjme. Kŕče silné. > schúlenie. Už 3 roky to má. Každý deň. Na dotyk to nebolí viac. Vie sa ľahko nahnevať, na ľudí, ak niečo robia zle. Hnevá ho nespravodlivosť. Neurobia si svoje povinnosti. Darmo hovorí niečo, neriadia sa tým. Rozohní sa ľahko. Stačí, že niekto príde k nemu. Jedna kolegyňa - všetko, čo povie, si otočí, povie, že na ňu útočí.
Je cholerik. Do plaču mu je, keď sa nahnevá. Rozplačú ho spomienky, emotívne zábery, keď si spomenie na seba, aký je hajzel niekedy, ako sa správa k manželke. (Teraz cíti horúčavu v epigastriu.) Celý život nedokázal byť verný jednej osobe. Chodil po škole v prvom zamestnaní s tou, čo ho teraz neznáša. Našiel si v Anglicku súčasnú manželku, pracovali v upratovacej firme. Po návrate nastúpil opäť do školy. Zoznámil sa s jednou učiteľkou, s ktorou to ťahá dodnes. Keby som nemal deti, tak sa rozvediem. Už som si utvoril pancier, ulitu, vezmem si botasky, bicykel. Mám aj rád svoju manželku. Nikdy mu neublížila. Vytrpí si s ním, jeho nálady. Má zlú náladu a nevie prečo. Z práce si nosí nervozitu. Nahnevá sa, keď a nepripravia deti do školy, alebo tvrdili, že si to zopakovali, ale aj tak to neurobili a dostanú zlú známku. Manželka zaspáva s dcérou. Líha si sám, zobúdzam sa sám. Ale sú chvíle, keď je šťastný.
(Na ježka ostrihaný, založené ruky na hrudníku.)
Sen: strach, že ju stratí, žiarlivý. OA: Hypertenzia 15 rokov. Zápal pľúc, keď mal 14 rokov. Helicobacter - horela bytovka. Nakoniec sa ho zbavil. Ultrazvuk - negat nález. Pľúcne mykloplazmy zistené, ATB na ne bral. Povedali mu, že má aj stukovatenú pečeň.
Dám už čokoľvek za to, aby som zistil prečo to je. Trápim sa, keď niekto ochorie alebo zomrie z blízkych. Zostanem bez ľudí. Keby sa mne niečo stalo, ako to zvládnu, hypotéky na krku. Niekedy dôležití kamaráti boli pre neho. Aj byť s mojimi deťmi. Dôležití sú rodičia. Aj ľudia v práci.
ROH: Strach z toho, že môžem mať rakovinu. Že bude to zlé a zomrie. Hovoria mu čo sa komu stalo. Hovorí si, že má to aj on. Nevie, či by vyhral ten boj. Má strach, že bude vážne chorý a zomrie. Je bojko. Nedokáže pozerať horory. Dosť opatrný. Bojí sa paranormálnych vecí - duchovia. Bojí sa výšky.
Manželka raz cítila kadidlo v dome. A zomrel niekto. Strach z výšky, zvierat (myš nepríjemné chytiť do ruky, hady). Je opatrný, má starosti o blízkych. Bojí sa, že nedá ten boj s chorobou. Bojí sa, lebo vidí, že sa s ním niečo deje. Nikdy necítil také bolesti, kŕče. To ho ubíja, že všetky vyšetrenia sú v poriadku. Nevie, čo má robiť. Nikto mu nepovie, čo mu je. Chce to vyliečiť. Je nahnevaný na tú situáciu, že mu niečo je. Lekár mu nevie povedať, čo mu je. Zožiera ho to. Niekedy je to hnev, niekedy plač. Netuší, čo sa to deje. Nemôže to byť normálne. Hnev, lebo ho to bolí. Hovorí si: Dúfam, že mi ten človek pomôže. Musí niečo existovať, čo tomu pomôže. Keď zistíme, čo to je, tak sa toho zbaví. Na 100% potom. Prišiel s tým, že mu pomôžem. Chce už skúsiť aj niečo iné. Skúšal aj akupunktúru. 3 x, ale nevidel zmenu. Nevie, či je potrestaný za niečo tým. Bolesť = signál, niečo je zlé v tele. Nechce, aby ho to trápilo. Snaží sa toho zbaviť alebo vyliečiť. Chce sa cítiť dobre. Stráca nervy z toho, že nevie, čo to je, prečo sa to vracia, opakuje, prečo mu je zle a nevie si s tým rady. Stráca dôveru v to, že niekto mu pomôže. Potrebuje nádej, že je to možné zlepšiť. Nikto mu zatiaľ nedal záchranné lano. Nie je pomoc Novalgin, lebo nie je to trvalé riešenie. Chce sa toho navždy zbaviť. Bude potom šťastný.
Stále má pocit, že ho to tlačí, ťaží. Preto si dáva pozor. Podrebria: tlak, pichavá, kŕče.
Chute: slané, sladké, pikantné, zelenina. Dukatové buchtičky, čokoláda, syry tvrdé.
Vie, že mu káva nerobí dobre, ale aj tak si ju urobí, asi zvyk alebo je na to tak nastavený.
Bol prekvapený z toho, že má vysoký viscerálny tuk.
Kvôli Helicobacteru bral 3 kombináciu, nepomohla, preto 4 kombináciu.
Má zvýšenú plynatosť.
Sny: lietal, ale potom aj spadol, to bolo nepríjemné. Alebo z ničoho nič padal z vysokej budovy. Nepríjemný pád.
Počas sexuálneho aktu nebolí ho to.
Neznáša, keď v hororoch sa objavujú deti.
Tŕpnu prsty na rukách. Aj pri sedení stŕpol.
|