Slovenská akadémia klasickej homeopatie

Fórum pre záujemcov o homeopatiu a študentov homeopatie
Aktuálny čas je Str Júl 02, 2025 1:19 am

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevok: 1 ] 
Autor Správa
PoslaťNapísal: Štv Sep 10, 2020 10:52 pm 
Site Admin

Prípad – 21 ročný mladý muž – nespavosť

Pred rokom, v júni 2019 mal prijímacie skúšky. Mal strach, že keď nebude spať, neurobí ich. Potom od septembra strach, že nebude môcť spať a neurobím skúšku.
Chcel spať, ale nemohol zaspať, nespal viac ako 6 hodín, väčšinou 2 – 4 hodiny.
Keď sa začne stmievať, začne sa báť, že nebude môcť zaspať.
Najhoršie sa cíti ráno, asi 2 hodiny po vstaní.
Ukončil štúdium dobre. Začali prázdniny, ale stále nervózny, ako keby ho čakala nejaká skúška. Strach, že nebude vedieť si vychutnať deň, lebo nebudem vedieť spať a keď nebudem spať, budem nervózny a nebudem si vedieť oddýchnuť cez prázdniny.

Tie prijímačky som bral dosť vážne, asi som sa premotivoval. Vedel som, že som pripravený vedomostne. Ale bál sa toho, čo nevedel ovplyvniť. Dávam veľký dôraz na výkon. Chcem, aby bol čo najlepší. Na strednej škole som získal pocit, že chcem v živote niečo dosiahnuť, vlastným úsilím. Preto si chcel rozširovať vedomosti. Do úzadia vzťahy. Predtým na 8 ročné gymnázium, tam som to nepokladal až za také dôležité. Potom prešiel na 4 ročné gymnázium, kde vyvíjali veľký tlak, aby sme boli tí najlepší. Zapáčilo sa mi to. Získavať vedomosti. Prekonávať prekážky. Mal som dobrý pocit, keď som podal dobrý výkon.
Keď je človek usilovný a veľa na sebe pracuje, dosiahne veľa v živote. Chce byť známy, uznávaný v nejakej oblasti, rešpektovaný vo svojom obore. Nežiť obyčajný život. Zanechať stopu na svete alebo v komunite. Preto vyvíjam tlak na seba.
Som perfekcionista. Snažím sa, aby všetko bolo čo najlepšie, aby som si niečo nevyčítal. Škola, vedomosti. Podávanie výkonov. Prináša mi to potešenie.
Veľmi dôležité je pre mňa vzdelanie. Prestal som hrať futbal, športovať. Menej sa stretával s kamarátmi v škole.
Zaujíma ho aj vesmír, kozmonautika. Odmala ho to priťahovalo. Ale nie je dobrý v matematike. Preto nešiel študovať astrofyziku. Chcel by niekedy to prepojiť, napr. v rádiológii.

ZR:
1. Chcel by spoznať záhady života a vesmíru. Ako vznikol svet. Čo prebieha v čiernej diere, za horizontom poznania.
2. Dostať sa do vesmíru. Temnota a obrovské množstvo hviezd a galaxií, pohľad na planétu z výšky. Pritom má strach z výšky.
3. Lepšie vychádzať s ľuďmi, lepšie im rozumieť, socializovať.

Som veľmi sebecký, nezaujímam sa o to ako prežívajú problémy. A neviem konverzovať o povrchných veciach. Chcem, aby malo zmysel to, čo sa hovorí. Nemá rád povrchné reči.

Býval vždy viac introvertnejší. Problém trochu začleniť sa do nového kolektívu. Na 8 ročnom si našiel pár kamarátov, s ktorými hral hry, ale nemal vyslovene dobrých, ani zlých kamarátov.

S rodičmi veľmi dobrý vzťah. Komunikujeme dobre. S bratom sme sa naťahovali. Brat je starší o 3 roky. Bývajú so starými rodičmi. Starý otec, kt. sa zaujímal o homeopatiu zomrel pred 2 rokmi. Jeho manželka ešte žije s nami (babka).

Citlivý, ak sa mu v niečom nedarí. Športoval dlhé roky, aj hral veľa počítačové hry, ale nebol v tom najlepší. Nešlo mu to. League of Legends – online RPG, asi 300 postavičiek, dôležité je dobre hrať za postavičku a spolupracovať v teame, 5 na 5 hraje. World of Tanks, War Thunder.
Kerbal Space Program. – vytvára si rakety, vysiela ich na misie, sú tam reálne fyzikálne vlastnosti.
„Rust „ – postapokalyptická hra. Snažia sa obnoviť svet. Získavajú zdroje, zbrane. Survival hra.

SNY: padá z výšky. Nepríjemný pocit.
Veľa zo školského prostredia. Pocit, že má ísť do školy.
Niekedy ako keby bol v hre a bol tou postavou.

SPÁNOK: Niekoľkokrát za týždeň je problém zaspať. Neskôr chodí spať cez prázdniny, okolo 1 – 2. Bojí sa, že nezaspí.

CHUTE: sladké (ale nie extrémne).
AVER: horká chuť, preto nerád čokoládu, ani alkohol. Bryndza. Pečeň. Je mu zle po týchto jedlách.
AGG: po bryndzi a pečeni – nauzea.

Teplokrvnejší. + 3, +4.

Symbol: stroj, pracovitý, veľa pracuje, prácu má rád. Ale nevie vyjadrovať svoje pocity. Málo prežívam niektoré veci. Asi robot.

OA:
Oper. na hydrokélu a pruh. 13 a 15 ročný.

RA:
Starý otec mal IM.

Farba: 15 D (tmavomodrá).

Ovplyvnil ho niekto v živote?
Brat mi opakovane hovoril, že som neschopný, že som nešikovný. Preto som chcel niečo dokázať.
Vzorom bol aj starý otec, kt. bol bol veľmi pracovitý, sčítaný, dôraz na vedomosti a poznanie.

V detstve a až asi do 13 rokov mal strach z tmy a toho, čo sa skrýva v tej tme.
Bojím sa bleskov, najmä vonku, mimo domu.
Rád sa prechádza nočným mestom.
Neje v noci. Poslednýkrát je o 20.00.
Z rýb má rád len lososa. Zmrzlinu rád.

..............

Kontrola - 6 týždňov po lieku:
Postupne menej a menej mal tie problémy. Pôvodne mal obavy, že ak nebude spať, ako bude prebiehať deň, či nebude znížená efektivita práce. Obával sa, že ak nebude mať dobrý spánok, bude to mať následky. Preto niekoľkokrát týždenne nevedel zaspať alebo mal rušený spánok.
Posledný mesiac už nemal problém zaspať. Ani sa už často nebudí ako predtým. Je to teraz ako asi pred 2 rokmi.
Dávkovanie: 2 globulky do fľaše vody, raz denne počas dvoch týždňov.
.............
............

Videozáznam:https://vimeo.com/456710781
Heslo: DgA1opJk7

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevok: 1 ] 

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia