Slovenská akadémia klasickej homeopatie

Fórum pre záujemcov o homeopatiu a študentov homeopatie
Aktuálny čas je Str Júl 02, 2025 1:26 am

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevok: 1 ] 
Autor Správa
PoslaťNapísal: Štv Jún 04, 2020 12:43 pm 
Site Admin

Link (vždy ten istý) vo štvrtok o 19.00:
https://us02web.zoom.us/j/79579356945?p ... ZEQjRCQT09

Prípad Janette Bakajsovej
56 ročná žena: kultivovaná, sympatická žena, výrazne oči čiernou linkou. Šatka so striebornými vtákmi, má dlhé čierne vlasy. Počas rozhovoru uprene na mňa pozerala.
Je veterinárka, teraz pracuje vo farmaceutickej spoločnosti, veľa cestuje. Má rada lyžovanie a prírodu. Zaujíma sa o duchovno a ezoteriku.
Objednala sa ku mne na konzultáciu, lebo pravidelne číta Vitalitu, aj prípady z homeopatie a verí, že jej homeopatia pomôže. Prežíva ťažké obdobie, rozvádza sa. Trvá to od novembra 2019. Má stavy úzkosti a depresie. Nemôže spať. Podarí sa jej spať len 2-3 hodiny. Užíva lieky na upokojí, ale nechce na tom fičať. Ráno je dobre, vtedy to pominie, lebo sa sústredí na prácu. Hlavne večer prichádzajú tie stavy a myšlienky.
Čo sa deje? Povedzte viac o tom, o tých myšlienkach.
Jej na nej záťaž splácania domu, lebo manžel neplatí. Je rozbehnutá exekúcia, do toho rozvod. Veľa toho sa navalilo v novembri 2019, hovorí. Stará sa aj o rodičov, jej otec umiera. „Nevidela som cestu, ako sa to vyvinie, ale už sa tie problémy zlepšujú. Rozvod bude za chvíľu na konci, otcovi sa polepšilo, vyriešil sa aj problém s exekúciou, ale úzkostné naďalej trvajú. Chcem sa ich zbaviť, aby to neprešlo do depresie. Mám strach.“
Povedzte viac o strachu.
„Ako sa to všetko vyrieši a ako bude reagovať muž, vždy agresívne reaguje, útočí. Rád si vypije. Je nepríjemný, psychické deptanie, trýznenie, nie trýznenie fyzické. Z toho mám návaly paniky, zvýšený tep, úzkosť, paniku. Mám doma zvieratá (dvoch kocúrov), tie ma upokoja.“
Povedzte viac o tom, ako váš muž útočí, ako sa pritom cítite, čo vám to spôsobuje...
„Reakcie muža mi robia búšenie srdca, úzkostné stavy, akoby som čakala ťažké reakcie. Chce sa mi pomstiť, sleduje ma. Vyhráža sa mojim známym, nezákonným spôsobom. Stačí, že ho vidím, stále s niečím príde, psychickým nátlakom alebo informáciou proti mne, ktorá ma šokuje. Chcela by som, aby som sa voči tomu obrnila.“
Začalo to vtedy, keď zistila, že je exekúcia na dom. Stále rástli úroky. „To vo mne naštartovalo proces, strachu z toho, že úroky narastajú a nebudem to vedieť zaplatiť. Prišli by sme o dom. Išlo o sto tisíc eur.“ Bola z toho šokovaná, že manžel to nevedel splácať. Plač, úzkosť, plač. „Možno som aj kričala na začiatku. Zhoršilo sa to, keď sa o tom dozvedel syn, vyčítal, že sa to neriešilo skôr.“
Kvôli čomu sa rozvádza? „Lebo všetko na mne nechal, mal nezodpovednú prácu.“ Mala výčitky, akoby ona bola všetkému na vine, že sa za neho vydala. Snažili sa (rodina) na ňu preniesť vinu, to cítila ako ťažobu.
„Muž ma dal sledovať, keď som išla minulý týždeň lyžovať.“
Povedzte viac o vašom vzťahu s mužom.
„Žila som s ním asi z ľútosti, bolo mi ho ľúto, lebo mal zdravotné problémy. Vždy som mu verila, že urobí, čo povie, ale neurobil. Nič neriešil, ani svoje problémy, ani finančné veci, spoliehal sa na mňa, ale už bolo toho priveľa.
K rozvodu ma dokopal syn už predminulý rok v novembri. Ale muž mal mať ešte jednu operáciu, ktorú kvôli tomu rozvodu naťahoval. Odpočúval moje telefonáty, dostal sa k môjmu súkromnému účtu, k dôverným informáciám. Má na to známych.“
V súvislosti s tým cítila beznádej, panika, úzkosť, pritom je pozitívna a predstavuje si v mysli scenáre s dobrým koncom. Najhoršie na tom je, že sa muža nezbaví. „Vyhrážal sa mi, že ma psychicky zničí. Kutral všade, v peňaženke, v mojich osobných zápiskoch. Vyhráža sa, že to zverejní, no psychický teror. Ide mu o to, že nesúhlasí s rozvodom. Neupokojí sa, je nenávistne naladený.
Aká ste, akú máte povahu?
„Kľudná, pozitívna, snažím sa ľudom pomáhať. Som s ľuďmi, lekármi, zdrav. sestrami, v rodine pomáham. Pomáham ľudom na diabete, aj finančne pomôžem, ak to potrebujú. Neviem odmietnuť. V ťažkých situáciách každému pomôžem. Keď pomôžem iným, aj mne sa tá pomoc dostane.“
OA: nemá žiadne zdravotné problémy, po veterine mala raz toxoplazmózu.
„Dlhé roky som vegetariánkou, študujem dlhé roky a cely život, čo jesť, aké kombinácie.
Čo je v živote dôležité?
„Byť úspešná v spoločnosti, kde pracujem, mať dobré vzťahy s klientmi. Hlavne dobré vzťahy, čestnosť a dôverné vzťahy. K tomu som viedla aj svojho syna a dnes je úspešný. Je už dospelý a úspešný právnik. Som rada. Ale chýba mi.“ Tu sa zamyslela sa, ticho je chvíľu. Ďalej hovorí o tom, že ako matka si uvedomuje, že jej chýba syn. Cíti sa sama. „Ostala som sama, vidíme sa málo, nie veľmi často, a to mi chýba. Celý život som si musela pomáhať sama.“
Zažili ste už psychickú manipuláciu v minulosti?
„Áno, pred 17 rokmi. Chcela som sa vtedy rozvádzať, našla som si priateľa. Vyhrážal sa mi, aj mojim rodičom. Mal kontakt na podsvetie, obchodoval so zbraňami, vyhrážal sa aj smrťou mojich rodičov. Vtedy som mu dala šancu, čo bola fatálna chyba. Vyhrážal sa mi, že po rozvode vezme syna. Prisahal, že sa zmení a ja som mu uverila. Urobil si živnosť, snažil sa. Potom v roku 2009 si vzal úver v banke a nevedel to splácať. Splácanie som prevzala ja s mojou matkou...
Bolo to obdobie, ako keby kostlivci vyliezli zo skrine. Mal aj iný vzťah, čo tajil, ale syn to zistil a získal na to dôkazy.“
„Vinili ma (syn a rodičia) z toho všetkého, to vo mne vyvolalo paniku. Ja taká silná žena, ktorá to celý čas niesla, ma toto zrazilo na kolená, ten pocit viny.
„Príde a s niečím novým ma prekvapí. Ťažoba v srdci z toho, ako sa mám brániť, lebo neviem s čím príde. Srdce mi až kdesi búši. Stačí pohlaď na neho a už som v panike. Nie som pokojná, nie som to ja, akoby sa nervový systém vo mne vyburcoval.“
Predstavte si, že ste práve v tejto situácii, nie ste pokojná, muž prichádza. Zavrite oči a skúste sa naladiť na tú situáciu a povedzte mi všetko, čo pri tom cítite, akékoľvek myšlienky sa vám objavia v mysli, aj keby mali byť nezmyselné, povedzte ich nahlas...
„Čakám na útok a idem do protiútoku. Kalkulujem akým spôsobom. On keď útočí, ..... čakám, aký je útok a podľa toho kalkulujem, ako mám útočiť. Keď kričí, kričím a tým ešte viac znásobím jeho agresiu.....“ Hovorí znovu o pomste a psychických útokoch. „Mám pocit ťažoby, že niečo na mňa spadne a ma privalí, že nevyjdem z toho priestoru (gesto - rukami sa ochraňuje zhora pred niečím). Vtedy nedokážem ležať, musím chodiť po izbe, lebo inak mám pocit, že ma to privalí. A keď je on agresívny, tak tiež chodím, nesedím, lebo ak by som sedela, napadol by ma. Keď chodím, vtedy sa viem viac ubrániť a lepšie reagovať. Tým, že sedím, môže vyvinúť taký silný útok, že sa neubránim. Keď chodím, môžem vziať nejaký predmet a obrániť sa pred fyzickým útokom. Chodením sa v noci upokojím.
„Mám strach, že to bude dlho trvať, že to neskončí. Dlho to trvá a ešte to trvať bude. Od neho to môže prísť aj potom, ked sa odsťahujem. Útok od neho prichádza nečakane, je to moment prekvapenia. Podraz, ako dýka zozadu. To nečakáte.“

.................................................................................
Video: https://vimeo.com/426054956
Heslo: SAKH1951s

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevok: 1 ] 

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť